انواع چسب ماستیک و کاربرد آن

انواع چسب ماستیک و کاربرد آن


انواع چسب ماستیک و کاربرد آن

چسب ماستیک یکی از انواع چسب می باشد که حالتی روان دارد و بعد از اجرا و استفاده حالت الاستیکی پیدا می کند. از بارز ترین انواع چسب ماستیک و کاربرد آن می‌توان به درز بندی درب و پنجره ها، آب‌ بندی نمودن و عایق‌بندی سطوح مختلف و… اشاره کرد. در ادامه مقاله انواع چسب ماستیک و کاربرد آن از شرکت چسب و عایق آذرآبادگان با استفاده های گوناگون چسب ماستیک و انواع ماستیک آشنا خواهیم شد. از این رو در صورتی که شما به عنوان کسی هستید که در کسب و کار خود با ماستیک سر و کار دارد، تا انتهای این مقاله انواع چسب ماستیک و کاربرد آن بهتر است همراه ما باشید.

انواع چسب ماستیک

با توجه به کاربری زیاد این ماده در صنعت های گوناگون، طبیعی است که ساختار های گوناگونی برای چسب ماستیک شمرده شود. بنابراین شرکت‌ های زیادی اقدام به تولیدش ماستیک‌ ها با پایه‌ های مواد شیمیایی متفاوت کرده اند. در ادامه مقاله انواع چسب ماستیک و کاربرد آن با پر کاربرد ترین آن‌ ها آشنا می شویم:

ماستیک پلی سولفاید

مـاستیک پلی سولفاید قوی‌ ترین نوع ماستیک حاضر بوده که به منظور چسباندن مصالح دشوار همچون فلزات بکار می رود. ماستیک پلی سولفاید بر پایه ترکیب پلیمر پلی سولفاید و رزین تولید می گردد.

ماستیک پلی یورتان

کاربرد ماستیک پلی بورتان در جهت چسباندن متریال های سخت همچون بتن می باشد. این ماستیک بر مبنای پلیمر یورتان ساخته شده که نوعی ماده الاستیک محسوب می‌شود. در سازه‌ های بتنی، ماستیک پلی یورتان به عنوان درز گیر منبسط شونده کاربرد دارد.

ماستیک سیلر
ماستیک سیلر: جهت مشاهده این محصول کلیک کنید.

ماستیک سیلیکونی

مـاستیک سیلیکونی گونه ای از چسب بوده که در برابر عامل های محیطی همچون گرما، سرما و انواع قارچ و کپک مقاومت مناسبی نشان می دهد. از این گونه ماستیک می‌ توان به عنوان ماستیک سرامیک هم بکار گرفت. به این دلیل که چسبندگی بالایی در متریال‌ هایی مثل سرامیک، پی وی سی و فلزات از خود به نمایش می گذارد.

ماستیک اپوکسی

پایه ساخت ماستیک اپوکسی رزین اپوکسی می باشد که با اضافه نمودن متریال دیگری به آن ساخته می‌ شود. از ماستیک اپوکسی به منظور پر نمودن و انسداد درز ها، شکاف‌ ها و حفره‌ ها و در جهت صاف نمودن سطح های نا هموار، درز و شکاف‌ های انبساطی و دیگر موارد استفاده می‌ کنند.

ماستیک قیری

نوعی دیگر از انواع چسب ماستیک و کاربرد آن، ماستیک قیری می باشد که قادر هستند به صورت سرد و گرم بکار گرفته شوند. در انتخاب نوع ماستیک قیری سرد یا گرم لازم است ویژگی‌ هایی همچون دمای محیط، افقی یا عمودی بودن سطح و درز هایی که نیاز است تحت عملیات کاستیک کاری قرار بگیرند، را در نظر گرفت.

ماستیک قیری گرم

متریال اولیه در تولید ماستیک قیری گرم، ماستیک قیر و چند ماده‌ ی افزودی دیگر می باشد. مـاستیک قیری گرم در محیط‌ هایی با دمای بالا و گرم، حالت سیالت به خود نمی‌ گیرد و دچار ترک خوردگی نمی‌ گردد. ماستیک قیری گرم در دما های پایین هم انعطاف خود را حفظ می کند و می‌ توان گفت در برابر تغییرات شرایط آب و هوایی پایدار است.

ماستیک قیری سرد

مبنای ساخت ماستیک قیری سرد به مانند ماستیک قیری گرم استفاده از قیر به علاوه سایر مواد افزودنی دیگر است که به مواد و مصالحی چون چوب، بتن، فلز و غیره به خوبی می‌چسبد.

کاربرد چسب ماستیک چیست؟

همان گونه که گفتیم چسب ماستیک، یک مایع با الاستیسیته‌ی بالاست که جهت مصارف مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد. از مهم‌ترین پروژه‌هایی که ماستیک در آن‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • این چسب که در ساختمان‌سازی به عنوان یک محصول درزگیر معرفی شده است
  • در اجرای پروژه‌های ساختمانی جهت اتصال پنجره‌ها به سازه مورد استفاده قرار می‌گیرد
  • از آنجایی که این چسب پس از خشک شدن نیز حالت انعطاف‌پذیر و الاستیکی دارد و شکننده نمی‌باشد در محل‌های که حرکت و یا لرزش وجود دارد بیشترین کاربرد را دارد
  • قابلیت اتصال انواع سطوح از جمله شیشه، چوب، سنگ و غیره را دارد
  • با توجه به عایق رطوبتی بودن وعدم جذب آب در محیط‌های آبی می‌تواند مورد استفاده قرار گیرد
  • برای ترمیم بدنه قایق‌ها و یا ترمیم و آب‌بندی کردن پشت بام قابل استفاده است
  • آب‌بندی کردن کاشی‌ها و بدنه سرویس‌های بهداشتی و حمام، اطراف شیرآلات

انواع چسب ماستیک و کاربرد آن

مزایایی استفاده از چسب ماستیک

با توجه به ویژگی‌ های ساختاری موجود در چسب ماستیک، استفاده از آن در شرایط و موقعیت‌ های متفاوت، نکات مثبت زیادی دارد که به صورت مزایای استفاده از چسب ماستیک در ادامه با آن‌ ها آشنا می شود:

  • قابلیت اجرا با ضخامت بالا
  • دارای ظاهری صاف و یکدست
  • قابل استفاده در محل‌های متحرک مانند کنار درب‌ها
  • عدم ایجاد خوردگی در این محصول و طول عمر بالا
  • قابلیت استفاده بر روی هر نوع سطحی
  • قابلیت استفاده در محیط‌های که دارای دمای بالا یا پایین
  • استفاده در فضای بیرون مانند نمای ساختمان یا آب‌بندی ناودان آب
  • عدم تاثیر گذاری نور خورشید بر این چسب و قابل استفاده در محیط‌ های در معرض نور
  • قابلیت تحمل فشارهای مداوم و سنگین

معایب استفاده از چسب ماستیک درزگیر

همانطور که در مقاله انواع چسب ماستیک و کاربرد آن به آن اشاره شد، چسب ماستیک در محیط‌ های که دارای حرکت می باشد، قابلیت کاربری بسیاری دارد. ولی در صورتی که حدود حرکت میز حرکت در آن زیاد باشد، بازدهی ان کمتر خواهد بود. به عبارت دیگر این چسب انعطاف‌ پذیری مکفی برای تحمل حرکت های بزرگ را ندارد. چسب ماستیک درزگیر به هر میزان که ضخیم‌ تر اجرا گردد، مقاومت بالاتری نیز دارا خواهد بود. به این دلیل، بکار بردن از آن به عنوان یک لایه‌ ی نازک کار آیی زیادی خواهد داشت. به همین خاطر پیشنهاد اکید ما این است در اینگونه محل ها از چسب‌ های دیگر استفاده گردد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *