کاربرد های عایق الاستومری

کاربرد های عایق الاستومری


کاربرد های عایق الاستومری در صنعت

در دنیای امروزی اهمیت به محیط‌ زیست و محافظت از کره زمین دغدغه خیلی از کشور ها می باشد. به‌ نحوی که در هر زمان به دنبال روشی برای تخریب کم تر محیط‌ زیست و حفظ آن می باشند. از سویی پیشرفت فناوری و تکنولوژی‌ های گوناگون، همیشه به سمتی می‌رود تا بتواند از تمام منابع طبیعی به‌صورت بهینه بهره‌ برداری شده و تا جایی که امکان دارد از هدر رفت انرژی به اندازه زیادی پیشگیری کند. یکی از مواردی که در چند سال گذشته بهره بری از آن در صنعت سـاختمان بسیار افزایش یافته است، عایق الاستومری است. کاربرد های عایق الاستومری روز به روز در حال افزایش است و با توجه به ویژگی هایی که دارد طرفداران بسیاری به خود جذب نموده است.

این عایق‌ ها از هدر رفتن انرژی به‌ صورت چشمگیری پیشگیری می‌ کنند. به همین دلیل کاربرد های عایق الاستومری روز به‌ روز بیشتر می‌ گردد و به‌ شکل یک الزام در صنعت ساختمان تبدیل گشته اســت. به جهت اطلاع کامل از کاربرد های عایق الاستومری، نخست باید مطلع باشیم که عایق الاستومری چیست و چه عملکردی دارد. از این رو با شرکت چسب عایق آذرآبادگان تا انتهای این نوشتار همراه باشید.

عایق الاستومری چیست؟

عایق الاستومری، ماده‌ ای می باشد که در مواجهه با رطوبت و حرارت، پایداری از خود نشان می دهد. به علاوه دارای مقاومت عالی در برابر  آب نیز هست که نیاز به یک مانع به منظور پیشگیری از انتقال رطوبت را از بین می‌ برد. عایق الاستومری یک لاستیک مصنوعی بوده که به شکل لوله‌ ای یا رولی تولید  می‌ شود. قسمت بیرونی آن از یک سطح صاف تشکیل گشته که به‌ عنوان یک مانع عمل می‌ کند. از جهت خاصیت مسدودکنندگی در مقابل رطوبت، کاربرد های عایق الاستومری در اغلب بخش های ساختمان بسیار زیاد می باشد.

انواع مختلف عایق الاستومری

عایق‌ های الاستومری به دو شکل زیر ساخته می‌ شوند و هر یک از آن مدل ها بر پایه شکل خود کاربرد های مختلفی نیز دارند.

  1. لوله‌ ای 
  2. رولی

کاربرد های عایق الاستومری

عایق الاستومری لوله‌ای

کاربرد های عایق الاستومری لوله‌ای در بیشتر موارد در لوله‌ ها و اتصال های ساختمان می باشد تا از یخ‌ زدن این لوله‌ ها در روز های سرد پیشگیری سازد. علاوه بر این عایق‌ ها از کاهــش دما و همچنین گرما هم ممانعت می‌ سازند. به علاوه قابلیتی که دارند باعث می شود لوله‌ ها از زنگ‌ زدگی حفظ شوند.

عایق الاستومری لوله‌ای خود دارای چند گروه هستند:

  1. عایق الاستومری لوله‌ای ساده،
  2. عایق الاستومری لوله‌ای روکش آلومینیوم پروتکت بلک و
  3. عایق الاستومری لوله‌ای سیلوری.

عایق الاستومری رولی

شکل این دسته از عایقها شبیه یک سلول بسته می باشد و مهم‌ ترین ویژگی آن نصب آسان در بخش های مختلف ساختمان می باشد. این گروه از عایق‌ ها صاحب ضخامت‌ های گوناگونی بوده که مقاومت زیادی دارند و به‌ آسانی پاره نمی‌ گردند. از انواع عایق الاستومری رولی می‌ شود به گروه های زیر دسته بندی می شود:

  1. عایق الاستومری رولی ساده، 
  2. عایق الاستومری رولی پشت چسب‌دار،
  3. عایق الاستومری رولی روکش آلومینیوم،
  4. عایق الاستومری رولی پشت چسب‌دار با روکش آلومینیوم و
  5. عایق الاستومری رولی پروتکت بلک

کاربرد های عایق الاستومری

در صورتی که بخواهیم به‌ صورت خلاصه درباره کاربرد های عایق الاستومری صحبت کنیم، می توان گفت که از این عایق‌ ها در صنعت ساختمان، کانال‌ های تهویه هوا، مخزن های آب، لوله و اتصال ها، کانال‌ های کولر، سیستم‌ های گرمایشی  و … استفاده می‌ شوند.

به علاوه به جز مورد هایی که در صنعت ساختمان‌ سازی مورد استفاده قرار می گیرند، این عایق‌ ها با توجه‌ به استفاده های گفته شده در بالا در برابر رطوبت و دما، در صنعت های نفت، گاز و پتروشیمی هم به کار می روند.

کاربرد های عایق الاستومری لوله‌ ای

عایق الاستومری لوله‌ ای با توجه به گروه هایی که دارد، استفاده های های مختلفی از آن می شود. این عایقها در ضخامت‌ های 9،13،19و 25 میلی متر و در قطر های 6 الی 114 میلی‌ متر ساخته می‌ شوند.

  • کاربرد عایق لوله‌ای ساده

این نوع از عایقها در برابر کپک، قارچ ایمن هستند. به همین جهت در بخش هایی از محیط‌ های داخلی مسکونی و تجاری استفاده زیادی از آن ها می شود. به علاوه این نوع عایق های الاستومری از هدر رفت انرژی هم بسیار جلوگیری می‌ کند.

  • کاربرد های عایق الاستومری لوله‌ ای با روکش آلومینیوم

از عایق لوله‌ای با روکش آلومینیوم در لوله‌کشی آب و گاز که در معرض تابش شدید نور خورشید هستند استفاده می‌شود. ضخامت عایق لوله‌ای با روکش آلومینیوم دارای ضخامت 130-170-230 و 400 میکرون است.

  • کاربرد های عایق الاستومری لوله‌ای با روکش پروتکت بلک و سیلور

عایق لوله‌ ای با روکش پروتکت بلک و سیلور در لوله‌کشی و سیستم گرمایش و سرمایش کاربرد فراوانی دارد زیرا از اتلاف انرژی به میزان زیادی جلوگیری می‌کند. کاربردهای عایق الاستومری لوله‌ای بیشتر در محیط‌های داخلی که بیشتر در معرض رطوبت و صدمات مکانیکی هستند، است.

موارد کاربرد عایق الاستومری رولی

به علت ویژگی این عایق‌ ها در اتصال آسان و انعطاف‌ پذیری بالا، اغلب در بخش های گوناگون ساختمان به کار می روند. با توجه‌ به مدل‌ های گوناگون آن، کاربرد های مختلفی نیز دارد که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت.

عایق الاستومری رولی
عایق الاستومری رولی
  • کاربرد عایق رولی ساده

از عایق رولی ساده در فضای داخلی و لوله‌ هایی که قطـر زیاد دارند، استفاده می‌ شود.

  • کاربرد عایق رولی پشت چسب‌ دار

به جهت نصب ساده و صرفه‌ جویی در وقت و سرمایه، کاربرد های عایق الاستومری پشت چسب‌ دار در صنعت ساختمان بیشترین استفاده را دارد.

  • کاربرد عایق رولی با روکش آلومینیوم

به دلیل داشتن مقاومت خیلی خوب این نوع عایق، بیشترین کاربرد آن در مقابل ضربات مکانیکی و شرایط بد جوی است و در کانال‌های گالوانیزه (گرد و چهارگوش)، مخازن آب صنایع خودروسازی، نفت، پتروشیمی، لاستیک و کاغذ سازی استفاده می‌ کنند.

  • کاربرد عایق رولی پشت چسب‌دار با روکش آلومینیوم

از این عایق‌ها برای محل‌های آفتاب گیر و صدمه پذیر استفاده می‌کنند و به علت دارا بودن چسب در عایق، نصب آن بسیار آسان و سریع است.

  • کاربرد عایق رولی با روکش پروتکت بلک

از این نوع عایق‌ ها در سیستم تهویه استفاده می‌ کنند و همچنین برای جلوگیری از صدا نیز، به کار برده می‌شود.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *